Det börjar verka kärlek banne mig?

Det finns en kille i det studenthemmet som jag bor i som bara är så... jag vet inte. Men bara jag tänker på honom blir jag alldeles varm och nervös! Det var länge sen jag kände så här, men är det på riktigt? Är det för att jag så gärna vill vara kär i någon som jag känner så här eller är det för att det är han? Jag tror på det senare, för han är nog inte den idealiske att bli kär i. Han har alltid tjejer som "klänger" på honom, och visst, han ser bra ut, men inte såå jävla bra. Men det är nog att han är så charmig. Jag har fått vissa signaler från honom, så kanske är han intresserad, jag vet inte. Framförallt är jag nog jätterädd för att bli sårad och för att stå där upp över öronen förälskad i honom medans han bara leker med mig. Jag har ju haft ett antal sådana relationer. Och kanske finns det något hos honom där, en liten del eller rätt stor del som kan vara jävlig mot tjejer. Men så tänker jag på mig själv. Det är ju inte så att jag är den perfekta tjejen som aldrig har gjort killar ledsna även om det inte har varit ett mål i sig. Jag tycker att jag har kommit innanför hans "mask", han beter sig annorlunda mot mig jämfört med andra i hans närhet. Som att skalet faller när det bara är vi.

Men fan vad jag blir glad så fort jag tänker på honom, känner mig alldeles pirrig och spänd. Vi får se hur det går. Jag träffar ju honom rätt ofta så jag får se vad han verkar tycka om mig också.

Har för övrigt blivit jätteförkyld - över en natt! Börjar få ont i bihålorna också så jag hoppas verkligen inte att det är en bihåleinflammation på gång. Det pallar jag inte med, det räcker som det är tack.

Puss!


Snark.. please!

Fick inte sovit särsklit mycket inatt.. har varit helt död hela dagen. Kampen för att kunna sova utan sömntabletter är nog inte så enkel som jag trodde från början. Men har varit väldigt duktig, inte sovit nånting på dagen idag trots att jag ibland var svimfärdig när jag stod upp.

Så jag hoppas att det blir lite sova inatt istället.

Puss!

Första natten på över ett år jag har sovit utan sömntabletter!!:)

Fan vad skönt! Det är första natten på jätte, jättelänge som jag har somnat utan att proppa i mig tabletter. Somnade i rimlig tid, typ halv tols och sov gott hela natten. Tog visserligen theralen som är lite sedativt bara för att komma ner i varv, men det tycker jag är helt okej. Det är ju inte beroendeframkallande som sömntabletterna. Och jag känner mig så pigg idag! Säkert för att jag är glad att jag klarade av det, men mest nog för att jag inte har massa restprodukter kvar i kroppen.

Jag har bestämt mig för att nu ska jag lära mig att sova normalt, kosta vad det kosta vill. Kanske blir jag sömnlös ett par nätter, men till slut måste ju kroppen sova, men man kan ju hoppas att det går lika bra som inatt. Tar man sömntabletter för länge så "glömmer" ju hjärnan bort hur det är att sova utan dem och jag vill inte leva resten av livet med såna tabletter.

Så jag är så jävla glad idag!!

PUSS!

Litium...

Okej, nu har min mens kommit. Puh! jag kan äntligen andas igen. Fast ska testa mig efteråt iaf bara för att kunna glömma det helt.

Var hos min läkare idag, han är skitbra! Lite äldre, men känns väldigt, väldigt kunnig och duktig på det han gör och duktig på att lyssna på det man säger. Han kommer liksom med förslag på det man vill göra eller inte göra istället för att bara säga direkt vad han tycker. Han vill att jag ska börja äta Litium... och det ska jag göra också, han lyckades övertala mig. Inte för att det var särskilt svårt. Det var lite intressant, för han sa att Du har ju inte bara haft en depression utan flera återkommande hela året. och det är sant, det hela har ju pågått i över ett år, med bra och sämre perioder. och mina sämre perioder har verkligen varit fruktansvärda, och jag vill aldrig hamna där igen.

Jag trodde att Litium bara var för bipolära, men han sa att man öven gav det till personer med recividerande depressioner, alltså ständigt återkommande, cykliska. och att litium stabiliserar måeendet och det skulle jag verkligen behöva, för jag känner att jag vill inte äta ännu mer antidepressiva för de fungerar ändå inte när jag väl kommit in i en neråtgående spiral.

Så kanske detta kan vara någonting för mig... men lite läskigt känns det ändå. men jag ska inte äta dem hela livet, bara en period nu när jag behöver en längre stabilitet för att min kropp ska kunna återhämta sig. och det känns väldigt bra att få någon annan medicin än den rent antidepressiva, även om jag ska fortsätta med min efexor. och det känns jävligt bra att min läkare tar mig på allvar. Det tror jag inte att en allmänläkare med mindre kunskap hade gjort.

Puss!

Hmm, känns som om jag har missat nåt... var fan är min mens?!

Min mens är sjukt oregelbunden, men brukar komma inom 6 veckor. Nu är jag inne på min åttonde vecka utan mens... Men jag har bara haft sex en gång på flera månader och det var för 1,5 vecka sen. Då körde vi avbrutet. Japp, jag vet, det är inte särskilt säkert så typ två timmar efteråt tog jag ett dagen-efter-piller. Fan! jag vill inte vara gravid. Ända sedan jag kom å tänka på min försenade mens har jag nojat som fan! och som jag förstår det så måste man vänta två veckor, annars synd inte resulatet! fatta vilka helvetesdagar.

Jag tänker inte bli mamma nu, tänk själv å ha en deprimerad mamma som precis klarar av sig själv och sin skola. Dessutom har jag käkat massa mediciner, efexor, lipitor (kolesterolsänkande), theralen, oxascand, stesolid och stilnoct. Känns inte som bästa starten här i livet om man säger så...

Jag gjorde en abort i maj 2005 och fy fan vad dåligt jag mådde! dessutom var det en jävla skitkille som jag träffade då som misshandlade mig psykiskt och utsatte mig för våldtäkter under nästan ett år. Så, precis när jag började bli lite starkare så blir jag gravid! och jag fick göra allt själv, kurator, läkarundersökning, ultraljud och själva aborten. Han ringde inte ens en enda gång eller hälsade på trots att han bodde typ 50 meter bort från mig. Fy fan, det vill jag aldrig mer gå igenom! Fast den här killen är en helt annan sorts kille, väldigt snäll och lite försynt, nästan blyg.

Jag vet inte hur jag ska göra med preventivmedel heller, jag har testat i stort sett allt utan östrogen i som jag inte kan använda för jag har blodproppar i släkten. Minipiller (mens som ett vattenfall i över tre månader och sjuka humörsvängningar), p-stav (mens i ett år), hormonspiral, vanlig kopparspiral, special-kopparspiral. Spiralerna fick jag sån smärta av att jag var tvungen att åka in akut och ta ut dom. P-spruta har jag inte provat, men dom biverkningarna känns så sjukt läskiga. Dessutom ska man inte använda dem mer än två år för då är det stor risk att bli benskör, så det löser ju inte problemet på sikt... Det enda jag inte har provat är p-dator, men det är ju inget preventivmedel, utan mer att man har koll på sin ägglossning, och jag har ju inte regelbunden mens.

Så vad fan ska jag göra?! Är det nån som har förslag på något annat preventivmedel får ni gärna höra av er, för jag håller på att bli galen!!

Puss

En helg hos föräldrarna

Herreguud säger jag bara! Har varit hos mina föräldrar över helgen, har gjort klart att jag bara kommer hem en gång innan jul (skyllt på tidsbrist), men nån gång måste man ju komma hem, annars blir dom ju så ledsna. Jag tycker så mycket om mina föräldrar, men det finns sidor hos min mamma som jag bara hatar. Hennes himlande med ögonen när jag tar nåt gott eller lite extra på tallriken. Visst, jag har kanske lite extra kilon, men jag tycker att jag är jävligt gorgeous som jag är. Eller nej, jag har inga extrakilon, men jag är inte pinnsmal. Och det är inte så lätt att hålla vikten med dom här medicinerna, gick upp nästan 15 kilo på tre månader... men det känns inte viktigt! det viktiga är väl hur jag mår kan man ju tycka!!

och allt jag gör är det något fel på, mamma talar alltid om vad jag inte kan göra, t.ex. inte jobba sommaren som kommer, inte gå på för mycket fester, vilket jag kanske gör varannan, var tredje helg. Jag tror att hon vill att jag ska vara tio så att hon kan "ta hand om mig" som hon brukar uttrycka det. Och det är inte så att man kan säga till henne att sluta, tro mig, jag har försökt, nästa dag gör hon exakt samma sak. Allt handlar alltid om henne. När jag gjorde min ect-behandling i somras så ringde hon mig och sa: du ska veta att jag och pappa är väldigt tagna och skakade av det här. inte ett enda ord om hur jag mådde! att jag mådde så dåligt varje dag att jag var tvungen att göra en ect-behandling! nejdå, det var bara om hur dåligt hon mådde över att jag skulle göra en behandling. och ect-behandling gjorde mig så fantastiskt mycket bättre, mina självmordsimpulser försvann i stort sett och jag var inte konstant ångestfylld. Så jag är väldigt glad att jag stod på mig!:)

Men... det var lite lustigt. Jag och min lillebror, som är 16, satt och pratade lite i bilen när jag skjussade honom och helt plötsligt sa han: alltså mamma har nåt slags kontrollbehovstvång. Haha, tänk, han är 16 och har redan insett det! det har jag så smått insett den senaste månaden och jag är 24.. Herregud, hon säger till min storebror som är 32 att sluta sitta på ett visst sätt! Och det var så skönt också, att någon som känner min mamma lika bra som jag gör säger nånting som bekräftar vad jag har tänkt. Man tänker ju alltid själv att man överdriver eller bara antar utan att veta. Men den här helgen har verkligen bekräftat vad jag har tänkt och nu vet jag att jag har rätt i mycket. Så skönt!

Iaf så har jag haft så sjukt starka självmordsimpulser den här helgen! Jag har väl känt de två senaste veckorna att jag blivit mer och mer melankolisk och haft vissa självmordsimpulser som jag ändå har kunnat stå emot. och nån gång har jag känt, att vad skönt det skulle vara att få avsluta sitt liv nu. Men det har aldrig varit riktigt på allvar. Men, alltså, den här helgen försvann mina spärrar, speciellt på kvällarna när jag ska sova. I fredags gick det så långt att jag helt enkelt var tvungen att "droga ner mig", för jag kände att om jag inte gör det så vet jag inte vad som kommer att hända, jag hade lika gärna kunnat vara död. Så jag tog två oxascand, en stesolid, theralen och en stilnoct. Som tur var somnade jag av det, det har hänt att jag inte har gjort det. Alltså, jag tar nästan aldrig behovsmedicin, men jag kommer ihåg på sjukhuset en gång när jag fick nästan 15 olika tabletter för att somna, så det kändes som att det var hyfsat lugnt även om jag i vanliga fall är sjukt försiktig när det gäller behovsmedicin.

Men nu, när jag är tillbaka i mitt egna hem så mår jag mycket bättre. Det känns sjukt att man inte ska kunna åka hem och slappna av, men förhoppningsvis blir det så med tiden. Kämpa på alla därute!

Puss!

ska aldrig mera glömma min medicin!

Jag äter Efexor, 150 mg, och den har funkat jättebra. och jag har aldrig glömt att ta nån tablett. Men så igårkväll av nån jävla anledning glömde jag det. Vaknade mitt i natten, klockan ett, av ett yrselanfall och var helt svettig. Skolan började klockan åtta imorse, men jag kom inte upp för jag var så yr att jag inte kunde stå upp... plus att jag mådde skitdåligt, mådde jätteilla och allt bara snurrade. Trodde inte att det skulle vara så illa att glömma en dag, men det ska jag aldrig, aldrig mer göra! Tog tabletten imorse istället så nu mår jag mycket bättre. Fast jag är helt speedad av tre koppar kaffe nästan på raken, haha. men hellre det:)

puss!

inte sova inatt eller?

Jag vaknade för en liten stund, aspigg.. Blir det inget sova för mig inatt eller? Fast det känns som att jag måste. Har skola imorrn och mycket att plugga innan. Annars har jag sovit jättebra med bara en sömntablett ett tag nu. Tror att den här helgen tog mig hårdare än förväntat... Ska ta lite lugnande nu så att jag kanske kan få sova några fler timmar.

Puss!


Helt jävla galen helg!

Längtar tills jag ska träffa min psykolog! Den här helgen har varit helt sjuk.. Vi hade korridorsfest i fredags, skitkul, med tema och massa drinkar och mat och grejer. Alla var väldigt uppklädda och vi tre brudar i korridoren var sjukt heta, om jag får säga det själv. Det finns en kille i min korridor som har visat ett visst intresse, fast mest sexuellt, typ, Du är så sexig när du gör så eller Kom och placera din fina rumpa här bredvid mig.. Men jag vet inte om det är typ enda sättet han kan visa intresse på. Iaf, så är jag inte helt ointresserad om man säger så. och vi hade jättetrevligt allihopa hela kvällen och han var väldigt trevlig mot mig (inte bara jag som märkte det) men så kom några av hans tjejkompisar och då i stort sett ignorerade han mig fullständigt, till skillnad från tidigare när jag hade fått jättemycket komplimanger... Så jag blev så klart skitsur, för att jag ska vara intresserad så vill jag ha 100% uppmärksamhet.

Till slut så gick vi ut på en nattklubb, alla fulla som ägg, haha, och när han träffade mig där så kramade han om mig och pussade mig på kinden. Så gick jag och brudarna och dansade och hade askul, så såg jag att han stod och snackade med några tjejer istället för att hänga på. och jag bara kände, vad fan, jag skiter i det här nu och dansade och hade askul istället. Då... kommer en annan kille från min korridor, som är rätt het alltså, han tränar varje dag och har skitsnygg kropp och verkar vara en bra kille. Och jag insåg att han raggade på mig som fan, så Äh, fuck it all tänkte jag och raggade på honom också....

Det slutade med att vi gick hem tillsammans och hade sex hela natten. Japp, det var BRA sex. Fast jag känner inte att jag är intresserad av honom på något annat sätt.

Iaf, så blev den andra killen, som jag faktiskt är intresserad av något mer riktigt, ett förhållande, SKITSUR! och det känns inte så bra. Samtidigt som vad fan, han stod och snackade med massa andra tjejer, men så fort nån raggar på mig (som han har ignorerat) så blir han assur.. Känns väldigt barnsligt. Som att han tror att han kan få vem han vill bara han pekar på henne utan att egentligen behöva anstränga sig. och ja, han har fan massa tjejer efter sig konstant, och jag tror att han gillar det. och kan man verkligen lita på en sån person? 

Så den här dagen har bara varit helt upp och ner, inte för att jag ångrar någonting alls, verkligen inte, och jag är inte den som har problem med att träffa nån efteråt som jag har haft sex med och bara vara kompisar. Jag hoppas bara att han känner likadant... har inte träffat honom idag nämligen...

Men jag orkar bara inte nåt jävla drama! Jag skulle bara vilja veta vad den här mer speciella killen vill, om jag har missuppfattat allting (vilket jag verkligen inte tror) eller vad som ska hända. Men en sak vet jag, och det är att jag vill inte bara ha sex med honom, för jag känner att jag väldigt lätt skulle kunna få känslor för honom, det har jag nog redan fått lite. Men jag vet inte. Fan allt är så förvirrat. Så här mycket behovsmedicin har jag nog aldrig tagit på en och samma dag, förutom när jag överdoserade...

Som sagt, ska bli sjukt skönt att träffa min psykolog på torsdag, hon är så klok.

Puss! 

Livet är ganska groovy

Jag har lyssnat en del på Simon & Garfunkel och det finns en text som jag tycker är så härlig. Jag försöker tänka så som dom sjunger och även om mina självmordsimpulser ökar och jag känner att det gungar en del under marken så är livet ändå rätt så groovy i vissa stunder. Ikväll blir det fest i korridoren, det ska bli kul, men är som vanligt lite rädd att jag ska få ännu mer självmordsimpulser av att dricka. De senaste gångerna har det faktiskt gått jättebra, men nu har det varit en rätt så jobbig vecka. Jaja, här är texten iaf:)


The 59th bridge street song (Feelin' groovy)

Slow down, you move too fast
You got to make the morning last
Just kicking down the cobble stones
Looking for fun and feelin' groovy

Ba da, Ba da, Ba da, feelin' groovy

Hello lamppost
What cha knowin'?
I've come to watch your flowers growin'
Ain't cha got no rhymes for me?
Doo-itn' doo-doo
Feelin' groovy

I've got no deeds to do
No promises to keep
I'm dappled and drowsy and ready to sleep
Let the morning time drop all its petals on me
Life, I loove you, All is groovy

Obekväm i min kropp

Den här veckan har inneburit så många insikter och känslor, alla helt nya. Så den här veckan har inte varit särskilt bra. Känner mig obekväm i min egen kropp och har en nästan melankolisk känsla. Var i skolan idag och det var skittråkigt! Det är sällan jag tycker att något är tråkigt, men en föreläsare som pratar svenska med grov tysk brytning och engelsk slang. Alltså, vad fan, man tycker att dom iaf kan skaffa föreläsare där man hör vad dom säger. Och han vägrade att använda mikrofon. Man kan ju tänka sig en föreläsningssal med 150 pers och ingen mik. Hmm, idag känns allt så negativt. Men imorgon ska jag till min psykolog så jag hoppas att det känns bättre då. För det här vemodet pallar jag inte!

Puss!

Aggressiviteten var värre än allt annat

Mina föräldrar är underbara människor, de har sina brister som alla människor men de har alltid tagit hand om mig och älskat mig. Många har nog längtat efter sådana föräldrar och jag är väldigt tacksam för att jag har dem.
  
Däremot tror jag inte att någon önskar sig en sådan storebror som jag har. Trots det är han min bror och på något sätt älskar jag honom ändå även om det är svårt för mig. Det hade ju varit så mycket enklare att hata.

Mina föräldrar har aldrig förstått hur han var när de inte var hemma. Det var bara inför mig som han släppte ut sin ilska, bara inför mig som han inte hade några som helst spärrar.
   Allt han gjorde var han tvungen att planera och om inte hans planer gick exakt som han hade tänkt sig fick han sådana raserianfall att det är svårt att föreställa sig. Han skrek, svor, slog i saker, slängde grejer runt sig, hoppade upp och ner. Ja, allt man kan tänka sig förutom att slå mig fysiskt. För mig var raseriutbrotten helt oförklarliga, de kunde komma när som helst utan förvarning. Det är först nu som jag har förstått att det var när saker inte gick enligt hans planer som han blev så arg. Det är inte vanliga planer som att man vill åka till en kompis eller att man ska gå och handla. Nej, han detaljplanerade hela sitt liv. 1 minut att schampoonera håret, en halv för att tvätta ur det, 2 minuter för att torka sig, en halv för att knyta skorna. 5 minuter för att gå till bussen o.s.v. Hela dygnet var planerat. Ni kan ju tänka er hur ofta hans planer inte gick exakt som han hade tänkt sig. Men det var bara när det bara var jag hemma som han visade sin totala frustration och ilska.

När han blev arg gällde det att hålla sig så långt borta det gick. Jag minns otaliga gånger som jag suttit ihopkrupen i min säng, gömt mig i någon garderob eller liknande på övervåningen medans hans raseriutbrott hållit på på nedervåningen. Min skräck var inte av den vanliga sorten, den där att man "bara" blir rädd, utan det var ren och skär dödsångest. Det gjorde ont i kroppen av rädsla och jag letade konstant efter fönster eller liknande för att kunna smita iväg om han skulle gå helt överstyr. Som tur var gjorde han aldrig det, han har aldrig slagit mig. Jag vet att jag satt många kvällar och nätter i min säng och grät för att jag var så rädd. Jag kommer ihåg att jag skrev i min dagbok på rövarspråket. Kommer ni ihåg, det där språket där man sätter ett o vid varje konsonant, t.ex. jojagog = jag. Jag skrev om min rädsla, min fruktan, att jag var så rädd att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. På bokpärmen skrev jag: Om jag dör, så läs den här boken. Jag trodde på fullaste allvar att han skulle slå ihjäl mig. Och hade jag inte hållit mig undan så kunde det lika gärna ha hänt. Men aldrig sa jag någonting till någon om min rädsla, mina föräldrar visste ingenting även om man tycker att de borde ha anat.

Till slut fanns inte rädslan bara där när han blev arg, utan konstant. Jag var alltid på spänn, alltid redo, visste alltid vart jag skulle springa för att ta mig långt bort. Så fort jag hörde minsta lilla ljud hoppade jag till. När mina föräldrar inte var hemma så försökte jag vara hos någon kompis. En gång gick inte det. Så jag spenderade en hel, kall höstkväll och en bit inpå natten på vår altan insvept i ett täcke. Fladdermössen flög precis ovanför huvudet på mig, jag frös och var så rädd att jag var alldeles paralyserad. I flera timmar satt jag så tills jag var helt säker på att han hade gått och lagt sig och somnat. Då gick jag in. Inte för att sova, men då kunde jag unna mig själv lite värme.

Så har hela min uppväxt varit, så har jag levt. Jag skriver inte det här för att få medlidande, utan för att berätta hur livet kan se ut för en liten flicka och det kan också ge förklaringar till hur jag beter mig nu. Jag är fortfarande på spänn, jag blir rädd så fort någon kommer in genom dörren eller gör en oväntad rörelse. Jag är alltid redo.

Puss!


Insikter gör inte livet enklare att leva, men lite mer förståeligt

Jag fick en insikt i natt. Nej, jag sov inte, men var dock lite full. Man är ju mer känslig då, men jag tror faktiskt att det var helt sant ändå. Jag bestämde mig för ett tag sen att skriva ner hela min historia, hur ful och obekväm den en är. Bara för mig själv, men jag tror att det blir lättare för mig då. Jag får liksom lite en känsla av att det faktiskt har hänt mig och inte någon annan.

   Så, igår var det då dags för att skriva ner vad som hände mellan mig och min bror. Ofta när jag skriver så skriver händerna av sig själva utan att jag behöver tänka. Så skrev jag "och jag står på knä och det gör du med, min kära älskade bror som blev ett monster. Någon att frukta vid alla tidpunkter på dygnet." Jag bara skrev det och insåg inte vad jag hade skrivit förrän efteråt. Det låter kanske inte så speciellt, men för mig var det en chock! Jag har alltid trott att jag har hatat min bror ändå från början. Men så insåg jag igår att det gjorde jag inte alls, och jag kände i kroppen att det var sant! Jag älskade honom så högt, jag ville alltid vara med honom, jag hade alltid roligt tilsammans med honom. Så, på en sekund vände han från att vara den härliga storebrorsan till att bli någon jag var rädd för.

   På något lustigt sätt sammanfaller den här insikten med att jag och min psykolog pratar om hur jag är rädd för mina egna känslor. Hur jag är rädd för att jag helt plötsligt inte ska ha någon spärr och göra någon annan illa. Känns det igen? För mig är det klockrent. Inte konstigt att jag inte vågar bli kär, för någon som jag älskar kan på en sekund bli något annat, och inte konstigt att jag inte vågar släppa fram mina känslor, för tänk om jag blir som han?

   Jag grät, och grät och grät. Säkert två timmar konstant, ni vet sån där hjärtskärande gråt så att man tror att kroppen ska gå sönder. Men samtidigt var det skönt, för första gången har jag kunnat gråta utan att jag har velat ta livet av mig. 

   Denna dagen har inte varit rolig, har känt mig obekväm i min egen kropp hela dagen. Som att något är fel. och kanske är det det, jag har kommit in till en av de sidor hos mig själv som jag hatar mest, mina känslor..

   Men jag känner också att jag förstår mig själv på ett helt annat sätt, det är inte längre samma kaos i mina känslor. och det är oändligt skönt, så skönt. Kanske ger den här psykologgrejen någonting i slutändan iaf... 

Puss! 

vin hos kompis

Var hos en tjej som jag har bott tillsammans med en termin. Vi är väldigt olika, men det var ändå kul. och också kul att träffa någon utanför klassen. Eftersom det är en ny klass och det alltid är svårare att komma in i en klass som redan har grupperat sig så känns det som att det går åt så mycket energi för att lära känna människor. Men med människor man redan känner är det mycket lättare.

Vi hade iaf en väldigt trevlig kväll med en del vin, drack nog en flaska så jag är fortfarande lite smålullig:) och fortfarande väldigt sugen på att ligga, haha. det är ju snart fyra månader sen och det börjar kännas. Jaja, får se om min kompis kompis hör av sig så kanske, kanske om jag inte har somnat innan, hehe.

puss!

RSS 2.0